Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Stroganov van rund en champignons en broccoli

Hoofdgerecht, Glutenvrij 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 200 g kastanjechampignons, gehalveerd
  • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in fijne reepjes gesneden
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes verdeeld
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 300 g entrecote, in dunne reepjes gesneden
  • 2 el cognac (desgewenst)
  • 3 el mierikswortelpasta (desgewenst)
  • 150 ml zure room
  • zout en peper

 

Bereidingswijze

1. Verhit de helft van de olie in een grote pan. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten tot ze zacht worden. Voeg rode paprika en broccoliroosjes toe en bak al roerend nog 3-4 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dek de pan af, temper het vuur en laat circa 5 minuten sudderen tot de broccoli zacht is. 

2. Verhit ondertussen de resterende eetlepel olie in een grote braadpan en roerbak de uiringen circa 5 minuten tot ze zacht en bruin worden. Voeg de reepjes rundvlees toe en roerbak 1 minuut tot ze van kleur veranderen. Houd iets afstand an de pan, giet de cognac in de pan en flambeer. Zodra de vlammen minderen voegt u de mierikswortelpasta (als je deze gebruikt) en zure room toe.

3. Voeg de groenten met kookvocht toe. Roer goed, breng op smaak en serveer onmiddellijk. Het traditionele Russische bijgerecht bij stroganov is pilafrijst, maar ook tagliatelle of gekookte, nieuwe aardappels passen uitstekend bij deze groenterijke versie.

 

Ingredienten

  Laden…