Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Spruitjessoep met slagroom en spekjes

Spruitjessoep met slagroom en spekjes
Soep 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Deze romige spruitjessoep is gemakkelijk te maken en de slagroom en spekjes geven dit recept een heerlijke smaak!

 

Ingrediënten

550 ml groentebouillon

500 gram spruitjes

200 gram spekjes

100 gram slagroom

2 tenen knoflook

1 ui

Italiaanse kruiden

peper en zout

olijfolie, om in te bakken

 

Bereidingswijze
Snijd de spruitjes, ui en knoflook in stukken. Verhit wat olie in een (soep)pan en voeg de groenten toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en schep de ingrediënten regelmatig om.
 
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat voor zo'n 20 min. koken en haal vervolgens de pan van het vuur.
 
Bak ondertussen de spekjes lekker knapperig. Doe de Italiaanse kruiden en slagroom in de soep. Staafmixer erin en pureren maar. Als de soep volledig gepureerd is, proef de soep dan even en voeg op smaak nog wat peper en zout toe. Schep de soep in kommen en verdeel de spekjes erover.  Eet smakelijk!

Ingredienten

  Laden…