Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Spruitjessoep met slagroom en spekjes

Spruitjessoep met slagroom en spekjes
Soep 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 550 ml groentebouillon
  • 500 gram spruitjes
  • 200 gram spekjes
  • 100 gram slagroom
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie, om in te bakken

 

Bereidingswijze
 
1. Snijd de spruitjes, ui en knoflook in stukken.
 
2. Verhit wat olie in een (soep)pan en voeg de groenten toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en schep de ingrediënten regelmatig om.
 
3. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat voor zo'n 20 min. koken en haal vervolgens de pan van het vuur.
 
4. Bak ondertussen de spekjes lekker knapperig. Doe de Italiaanse kruiden en slagroom in de soep. Staafmixer erin en pureren maar. Als de soep volledig gepureerd is, proef de soep dan even en voeg op smaak nog wat peper en zout toe. Schep de soep in kommen en verdeel de spekjes erover.  Eet smakelijk!

Ingredienten

Extra benodigdheden

Staafmixer

  Laden…