Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Sinterklaas Carrotcake

Sinterklaas Carrotcake
Tussendoor, Nagerecht

 

 

 

 

 

Ingrediënten cake

  • 120 gr speltmeel
  • 100 gr geraspte wortel
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 gr kruidnoten + extra voor garnering
  • 15 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • snufje zout

 

 Topping

  •  80 gr poedersuiker
  • 15 gr roomboter
  • 1 el roomkaas

 

Bereidingswijze

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 graden en vet de bakvorm in met wat boter of olie.

2. Hak de kruidnoten fijn, rasp de wortels en prak de banaan en zet apart. Meng de eieren, suiker, koek- en speculaaskruiden en zout tot een glad beslag, gebruik hiervoor een keukenmachine of garde. Doe de zonnebloemolie erbij en mix alles goed door elkaar. Doe het mengsel in een kom en voeg het speltmeel en bakpoeder toe.

3. Giet het mengsel in de vorm en zet voor circa 50 minuten in de oven. Controleer hierbij regelmatig of de cake gaar is door er met een satéprikker in de steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

4. Nu kunnen we beginnen met het maken van de topping. Hiervoor mix je met een vork de boter, roomkaas en poedersuiker goed door elkaar. Smeer uit over de cake en maak af met wat extra rasp en kruidnoten. Enjoy!

Hoe maak je deze cake nog lekkerder?

Om de cake nog meer smaak en een chocolade touch te geven voeg je chocolade kruidnoten toe in plaats van gewone kruidnoten.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Bakvorm (12 cm)

Rasp of keukenmachine 

  Laden…