Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Shoarma plaattaart

Shoarma plaattaart
Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Deze overheerlijke plaattaart is makkelijker te maken dan je denkt. Serveer tijdens een gezellige avond met vrienden of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf. Ben je kaas-liefhebber? Strooi er dan nog wat geraspte kaas over. Verder zeg ik: niets meer aan doen!

 

Ingredienten

4 of 6 plakjes bladerdeeg

300 gr witte kool, julienne gesneden

200 gr kipfilet, met lekker veel shoarma kruiden, in reepjes gesneden

1 ui, fijngesneden

1 teen knoflook

2 tomaten, in blokjes

1/4 komkommer, in kwartjes

olijfolie

knoflooksaus

sla

peper en zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voorzie de bakplaat van bakpapier en leg hierop de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randjes elkaar overlappen, zodat er één grote bladerdeeg ‘taart’ ontstaat. Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de witte kool toe en bak even mee, breng op smaak met wat peper en zout. Schep vervolgens in een schaal en zet apart. Bak nu de kip gaar. Schep door de witte kool heen en verdeel vervolgens over de plaattaart. Schuif voor circa 35-40 minuten in de oven. Dek indien nodig halverwege af met wat folie, tegen het verbranden. Haal vervolgens uit de oven. Verdeel wat salade erover en maak af met wat stukjes komkommer, tomaat en drizzle de knoflooksaus erover. Enjoy!

 

 

 

Ingredienten

  Laden…