Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Salade van Spliterwten Pasta

Hoofdgerecht 4 porties
Aantal porties:
4
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de bieten, aubergine en zoete aardappel. Schil de bieten en eventueel ook de zoete aardappel. Snijd de gewassen groenten in ongeveer even grote stukjes. Doe de groenten in een ovenschaal en besprenkel met wat olie, zeezout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster de groenten in 50 minuten goudbruin en gaar. Schep de groenten na 25 minuten baktijd om.
  3. Kook ondertussen de pasta in ongeveer 4 minuten beetgaar in ruim gezouten water. Spoel de pasta met koud water laat de pasta uitlekken en afkoelen.
  4. Maak ook alvast de dressing door de pesto, de extra vierge olijfolie, zeezout, peper en het sap van de 1/2 citroen te mixen.
  5. Meng de (afgekoelde) pasta met de geroosterde groenten, de (gewassen) waterkers, de pesto-dressing, de in blokjes gesneden avocado en de fijngesneden radijs. Verdeel als laatste de geitenkaas en pijnboompitten over de salade. Deze salade kun je goed een aantal dagen (maximaal 3) in de koelkast bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag als lunch meenemen. Voeg dan de avocado a la minute toe om te voorkomen dat deze bruin wordt of besprenkel ruim met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Bron: Udea

Ingredienten

  Laden…