Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten
Bijgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Totale tijd:
15 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 500 gram chioggiabiet
  • 200 gram geitenkaas
  • 200 gram waterkers
  • handje pistachenoten
  • 1 stronk witlof
  • handje druiven
  • peper/zeezout
  • balsamicoazijn
  • olijfolie

 

Bereidingswijze

1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.

3. Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.

4. Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en olie. Kookstaptip

TIP! Je kunt de pistachenoten volgens stap 1 een dag van tevoren roosteren. Bewaar op kamertemperatuur.

Ingredienten

  Laden…