Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Runderrollade uit de oven met aardappels en wortelen/pastinaken

Runderrollade uit de oven met aardappels en wortelen/pastinaken
Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 40 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
55 minuten
Aantal porties:
4

Als je het jezelf makkelijk wilt maken met Kerst, dan ga je voor een runderrollade uit de oven. Je hoeft enkel een mooie rollade te kopen, deze even aan te braden en de oven doet de rest van het werk. De gebakken aardappels en wortelen of pastinaak met knoflook en tijm smaken er heerlijk bij.

Bereiding rollade

  • Haal de rollade een uurtje voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hak de teen knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Halveer de krieltjes en snijd de wortelen in hapklare stukken. Doe ze met 2 el olijfolie, de fijngehakte knoflook en de blaadjes van de takjes tijm in een ovenschaal. Meng goed door elkaar en bak deze twintig minuten in de oven.
  • Braad ondertussen de rollade aan in een mengsel van olie en boter, op een hoog vuur. Zorg dat hij mooi bruin wordt van buiten, maar niet verbrand. Maak de pan hierna nog niet schoon!
  • Doe de rollade in een andere ovenschaal en bak deze nog twintig minuten mee in de oven. Bedruip hem elke vijf minuten met het braadvet. Verpak hem daarna in aluminiumfolie en laat hem een minuut of tien rusten.
  • Maak ondertussen een jus door de aanbaksels van de runderrollade los te roeren met runderbouillon en wat extra boter.
  • Verdeel de aardappels en wortelen/pastinaken over de borden. Knip het touw van de rollade, snijd de runderrollade in plakken en serveer met de jus.

Ingredienten

  Laden…