Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Rucola-basilicumstamppot

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

500 gram aardappelen

1 courgette

1 bol mozzarella

150 gram cherrytomaten

10 gram basilicum

75 gram rucola

Uit je voorraadkast:  2 el olijfolie - 100 ml melk

Schil de aardappelen en kook deze in een pan met een snufje zout gaar in 20 minuten.

Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Snijd de courgette in de lengte door de helft en snijd deze helften in de stuks.

Verhit de olijfolie in een wokpan. Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten. Snijd ondertussen de mozzarella in kleine blokjes.

Was de tomaten en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de basilicum in kleine reepjes.

Giet de aardappelen af en stamp deze fijn met een pureestamper.

Verwarm de melk in een pannetje of magnetron. Voeg de melk toe aan de aardappelpuree en roer goed door. Voeg ook de courgette, de tomaten en de rucola toe aan de aardappelpuree.

Verwarm het geheel nog even door en voeg vervolgens de basilicum en zout en peper na smaak toe.

Serveer de stamppot met de mozzarella in diepe borden.

Ingredienten

  Laden…