Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Romanesco met walnoten

Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij 4 porties 20 minuten bereiden
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
20 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 1 romanesco, in kleine roosjes en stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ wortel, in kleine stukjes
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • ½ theel. vers gemalen peper
  • ½ theel. gemberpoeder
  • zeezout
  • 1 eetl. tamari, shoyu of ketjap manis
  • ong. ½ blikje kokosmelk

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de olie in een ruime pan. Roerbak de romanesco, de wortel en de ui samen met de peper en de gemberpoeder. Blijf goed omscheppen, voeg indien nodig een klein scheutje water toe en laat de groente beetgaar worden, maar ze moet wel lekker knapperig blijven. 

2. Rooster de walnoten in een droge pan totdat ze lekker gaan geuren. Voeg de noten toe aan het groentenmengsel. Voeg vervolgens de kokosmelk en de sojasaus toe. Het moet niet te nat worden.

3. Laat alle smaken een korte tijd met elkaar pruttelen, zonder dat de romanesco overgaar wordt.

4. Serveer de schotel met een graansoort, bijvoorbeeld met bulgur, quinoa, gierst of gort, of natuurlijk één van de vele rijstsoorten.

Ingredienten

  Laden…