NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat even staan.
2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
3. Was de krop sla in hun geheel en schud hem goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren. Halveer de krop in de lengte.
4. Roer de knoflook door de olijfolie en bestrijk de krop rondom met de olie.
5. Leg de krop sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2 - 3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de krop en rooster ook de andere kant 2 minuten.
6. Leg de gegrilde krop met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel de balsamicoazijn erover. Strooi er wat zout en peper over. Schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten er als laatste overheen.
Grillpan