Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Rode Pesto met Zonnebloempitten

Hoofdgerecht

15 gr verse basilicum
200 gr zongedroogde tomaten (op olie; droge tomaatjes laten wellen in heet water), in stukjes
5 eetlepels olijfolie
75 gr parmezaanse (of oude) kaas
20 gr pzonnebloempitten
1 fijngesneden teen knoflook 
1 rode paprika
zeezout/peper

Bereidingswijze

Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel met olijfolie en peper en zout. Rooster de paprika in de oven totdat het begint te kleuren.

Pak een hoge mengbeker en doe daar de pijnboompitten, de geraspte kaas, knoflook, olijfolie, basilicum. Pureer kort met een keukenmachine. Doe daarna de paprika erbij en pureer tot een grove pesto. 

Breng desgewenst verder op smaak met extra peper en zout.

Tip
Verse pesto is in de koelkast enkele dagen te bewaren. Doe de pesto in een glazen potje, schenk er wat olijfolie over en sluit goed af.

Ingredienten

  Laden…