Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Rijk gevulde Patisson uit de oven

Rijk gevulde Patisson uit de oven
Hoofdgerecht 4 porties 20 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 4 stuks patisson
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • handje basilicum
  • 300 gram gehakt
  • peper/zout
  • 2 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • rijst

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de over voor op 200 graden. 
 
2. Snijd van de patisson het dakje af en leg dit apart, hol de pattison met een lepel goed uit.
 
3. Snipper de ui en snij de paprika in stukjes, snijd de basilicum fijn.
Strooi wat peper en zout aan de binnenkant van de patisson en breng het gehakt ook op smaak met peper en zout.
 
4. Doe olijfolie in de koekenpan en pers hierboven de knoflookteentjes uit, fruit die aan en voeg hierbij het gehakt. Bak met een vork rul. Haal het gehakt uit de pan en leg even apart in een schaal of pan.
 
5. Doe vervolgens de ui en de paprika in de koekenpan en bak dit met wat olijfolie licht aan. Roer het mengsel vervolgens door het gehakt en voeg hierbij het fijngesneden basilicum.
 
6. Vul de uitgeholde pattisons met het gehaktmengsel, doe de 'deksel' op de patissons en zet ze in een ovenschaal. Giet een klein laagje water in de ovenschaal (ongeveer 2 cm.)  en zet de schaal in de oven en laat het geheel in ongeveer 30 minuten goed doorwarmen. Heb je nog gehaktmengsel over warm dit dan aan het einde van de oeventijd nog even op in de pan en serveer naast de patisson.
 
7. Kook de rijst ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer per persoon 1 patisson samen met de rijst. 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…