Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Rabarber crumble (high tea)

Rabarber crumble (high tea)
Nagerecht 6 porties 10 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
6

Ingrediënten voor de rabarber:

  • 1 bos rabarber (ca. 500 g)
  • 65 g kristalsuiker 
  • 1 kaneelstokje

 

Ingrediënten voor de crumble:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram koude roomboter, in blokjes gesneden
  • 100 gram rietsuiker

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.Was de rabarber grondig en snijd de uiteinden eraf. Verwijder de buitenste harde draden. Snijd de rabarber in grove stukken en doe ze samen met de suiker, kaneel en een eetlepel water in een pan. Kook de rabarber totdat de suiker en het water is opgelost en de rabarber uiteenvalt in vezels en verwijder vervolgens het kaneelstokje. 

2. Wrijf ondertussen met je vingers een kruimelig deeg van de crumble ingredienten.  

3. Vet de ovenschaal lichtjes in met boter en schep de rabarber erin. Bedek met de deegkruimels en bak ongeveer 20 minuten in de oven of totdat de kruimels goudbruin zijn en de rabarber aan de zijkanten omhoog bubbelt. 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…