Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Prei (stamppot) met speksaucijsjes

Hoofdgerecht, Glutenvrij 4 porties 10 minuten voorbereiden 40 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
50 minuten
Aantal porties:
4

1,2 kg kruimige aardappelen, 750 gram prei, 4 saucijsjes, 4 plakjes ontbijtspek, zout, 4 eetlepels boter, 150 ml melk, 1,5 eetlepel mosterd

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de prei in ringen. Omwikkel elk saucijsje met een plakje ontbijtspek.

Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen met zout in ca. 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes in 12-15 minuten rondom goudbruin en gaar. Kook in een andere pan met kokend water de prei in ca. 5 minuten gaar. Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen en de prei af. Stamp de aardappelen met de warme melk en mosterd tot puree en schep de prei erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout. Serveer de preistamppot in een schaal met de saucijsjes er bovenop.

 

Ingredienten

  Laden…