Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Pastinaakpuree met kerrie

Soep, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties 10 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 650 g pastinaak
  • zout
  • zwarte peper
  • 3-4 takjes peterselie
  • 25 g boter
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el zure room

 

Bereidingswijze


1. Breng water aan de kook. Schil de pastinaak, snijd hem in kleine stukjes en doe ze met zout naar smaak in een pan. Schenk er kokend water op tot ze onderstaan, breng alles opnieuw aan de kook en kook de groente in 8-10 min beetgaar.

2. Was en droog intussen de peterselie en hak het fijn. Doe het in een schaaltje en zet apart. Laat de pastinaak in een zeef goed uitlekken, doe het terug in de pan en pureer het met een aardappelstamper of mixer.

3. Voeg de boter met de kerriepoeder en de zure room aan de gepureerde pastinaak toe, breng alles op smaak met zout en peper en roer het tot een luchtige puree.

4. Doe de puree in een voorverwarmde schaal en maak met een vork golven op de bovenkant. Bestrooi de puree met fijngehakte peterselie.

Ingredienten

  Laden…