Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Pastinaakcrèmesoep met pastinaakchips

Voorgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 2 porties 20 minuten voorbereiden 30 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
50 minuten
Aantal porties:
2

300 gr pastinaak voor de soep en 1 extra voor de chips, 1/2 fijngesnipperde sjalot, 10 gram boter, 50 ml witte wijn, 1/2 laurierblad, 1/2 takje tijm, 1 blokje kippenbouillon (of groentebouillon), 63 ml slagroom, zout en peper, nootmuskaat, voor de chips zeezout en eventueel wat Japanse peper of chilipoeder

Hulpmiddelen: staafmixer ( frituurpan)


Schil de pastinaken en snijd in blokjes. Verhit de boter in een soeppan en glaceer de sjalot . Voeg de pastinaak toe en bak even zachtjes mee. Blus af met witte wijn. Voeg 450 cc water toe, de slagroom, de bouillonblokjes, het takje tijm en het laurierblad. Laat alles 20 minuten zachtjes koken. Verwijder laurier en tijm en pureer soep met staafmixer. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventeel wat zout. Zet eventueel weg tot gebruik. De chips maak je door met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes te schaven van de pastinaak. Frituur goudbruin op 180 grC. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met grof zeezout en naar smaak chilipoeder en/of peper. Garneer ieder bord vlak voor je serveert met wat chips.

Ingredienten

  Laden…