Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Pannenkoek met prei en aardappels

Hoofdgerecht 2 porties 10 minuten voorbereiden 10 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Totale tijd:
20 minuten
Aantal porties:
2

4 gaar gekookte koude aardappelen, 1 prei, 1 takje peterselie, 10 bieslooksprietjes, 1 zakje pannenkoekenmix, 75 gram reepjes mager gerookt spek, 2 eetlepels boter, 75 gram geraspte kaas

Maak pannenkoekmix voor 2-4 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt in een vlakke koekenpan van 20 cm doorsnee 1 eetlepel boter en bak hierin de helft van de spekjes zachtjes uit. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de pan en bak ze aan beide kanten mooi goudbruin. Schep de helft van de prei erbij en roerbak het samen 2 minuten. Strooi de helft van de peterselie er over. Schenk de helft van het beslag over de inhoud van de koekenpan. Bak op halfhoog vuur de pannenkoek bovenop droog. Keer de pannenkoek, met behulp van een deksel. Verdeel de helft van de kaas over de al gebakken kant. Bak de onderkant snel bruin en laat de kaas bovenop smelten. Keer de pannenkoek nogmaals en bak de kaaskant 1 minuut. Keer de pannenkoek weer en laat ‘m op een bord glijden. Bestrooi de pannenkoek met bieslook.  Bak de tweede pannenkoek op dezelfde wijze.

Ingredienten

  Laden…