Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Ovenschotel met venkel en geitenkaas

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties 10 minuten voorbereiden 45 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
45 minuten
Totale tijd:
55 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 2 prei, in stukjes van 7 cm
  • 50 gram roomboter, in blokjes
  • 250 milliliter room
  • 4 venkelknollen, in parten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 450 gram voorgekookte krieltjes, gehalveerd

 

Bereidingswijze

1. Leg de gewassen preistukken naast elkaar in een hapjespan. Verdeel de helft van de boter erover en stoof de prei gaar in 15 minuten op laag vuur (afgedekt). Tussentijds eenmaal omdraaien.

2. Room, zout en peper toevoegen en prei nog 5 minuten zachtjes door laten koken.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

4. Kook de venkelparten in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar, in vergiet laten uitlekken.

5. Prei met schuimspaan uit de hapjespan nemen en rangschik ze samen met de venkel in een ovenschaal. Schenk de room uit de pan erover. Geitenkaas grof erboven verkruimelen.

6. Ovenschaal in het midden van de oven plaatsen en bovenkant in 25 minuten goudbruin laten kleuren.

7. Intussen krieltjes halveren en in 10 minuten gaarkoken. Venkelgroen fijn knippen. Krieltjes afgieten en omschudden met zout, peter, 2 eetlepels boter en venkelgroen. Serveer de krieltjes bij de ovenschotel.

Ingredienten

  1. Biologische Aardappelschijfjes Voorgegaard (400 gram)
  2. Biologische Prei (De Eerste, 700 gram)
  3. Biologische Venkel (De Broak, per stuk)

    Biologische Venkel (per stuk, 400-450 gram)

    Normale prijs:   2,98

    Special Price   1,99

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…