NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de macaroni in 8 minuten gaar. Roer regelmatig in de pan, zodat de macaroni niet aan de bodem vast plakt.
3. Pel intussen de knoflook en ui. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei. Was de prei en snijd deze in ringen. Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in kleine stukjes.
4. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei. Voeg na ongeveer 4 à 5 minuten de gezeefde tomaten en paprika toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat dit ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen.
5. Vet intussen met de boter een ovenschaal in. Giet de macaroni af, voeg deze toe aan de tomatensaus en meng het geheel goed. Voeg het macaroni-mengsel toe aan de ovenschaal en verdeel hierover de geraspte kaas.
6. Plaats de macaroni ovenschotel voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Oven
Ovenschaal