Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Ovenschotel met macaroni en prei

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Lactosevrij 4 porties 20 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 400 gram macaroni
  • 100 gram geraspte kaas
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie 
  • 10 gram boter
  • 2 teentjes knoflook

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de macaroni in 8 minuten gaar. Roer regelmatig in de pan, zodat de macaroni niet aan de bodem vast plakt.

3. Pel intussen de knoflook en ui. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei. Was de prei en snijd deze in ringen. Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in kleine stukjes.

4. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei. Voeg na ongeveer 4 à 5 minuten de gezeefde tomaten en paprika toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat dit ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen.

5. Vet intussen met de boter een ovenschaal in. Giet de macaroni af, voeg deze toe aan de tomatensaus en meng het geheel goed. Voeg het macaroni-mengsel toe aan de ovenschaal en verdeel hierover de geraspte kaas.

6. Plaats de macaroni ovenschotel voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…