Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Oliebollen

Bijgerecht

Oliebollenbeslag

  • 50 g boter
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1  ei
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout

Traditionele oliebollen

  • 125 g rozijnen
  • 75 g krenten
  • 1  appel, 

Extra nodig

  • 2 l olie om in te frituren
  • 2  natte theedoeken
  • ijsknijper
  • keukenpapier
  • poedersuiker om te bestuiven

Oliebollenbeslag
Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door. 

Traditionele oliebollen
Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in blokjes. Meng de rozijnen, krenten en de appel door de helft van het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek. 

Ingredienten

  Laden…