Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Oliebollen

Bijgerecht

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1  ei
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout

Optioneel

  • 125 g rozijnen
  • 75 g krenten
  • 1  appel

 

Bereidingswijze

Oliebollenbeslag
Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door. 

Optioneel
Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in blokjes. Meng de rozijnen, krenten en de appel door de helft van het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek. 

Ingredienten

Extra benodigdheden

2 l olie om in te frituren

2 natte theedoeken

Ijsknijper

  Laden…