Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Mini Taartje (high tea)

Mini Taartje (high tea)
Nagerecht

Geef de taartjes een extra crunch door er wat fijngehakte walnoten overheen te strooien. Serveer bij de koffie of thee en geniet op een gezonde manier van een heerlijke verwennerij. Benieuwd? Lees dan snel verder!


ingrediënten mini taartjes (5-6 stuks)
65 gr amandelmeel

30 gr bananenmeel

20 gr kokosmeel

3 el honing

1 el ghee + extra invetten muffinvorm

1 el kaneel

1 el koek- en speculaaskruiden

 

ingrediënten karamel

10 dadels

1 tl amandelpasta

1 tl limoensap

klein beetje water om te mengen

 

topping

banaan, in plakjes

rood fruit, optioneel

cacao nibs of fijngehakte noten

kokosrasp

 

extra nodig

muffinvorm

keukenmachine

oven

 

bereidingswijze

Begin met het maken van de taartjes. Hiervoor verwarm je de oven voor op 160 graden en vet je de muffinvorm in met wat ghee. Mix de droge ingrediënten (amandelmeel, bananenmeel, kokosmeel, kaneel & koek- en speculaaskruiden) met elkaar. Zorg dat de ghee gesmolten is en voeg samen met de honing toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Vul de muffinvormpjes tot de helft met het deeg en zet voor ca. 15-20 minuten in de oven. Laat hierna afkoelen op een rooster.

Maak vervolgens de karamel door de dadels in de keukenmachine fijn te malen samen met een klein beetje water, amandelpasta en limoensap. Mix tot een plakkerige puree.
Besmeer de taartjes met de karamel en top af met wat vers fruit, cacao nibs, kokosrasp en eventueel wat fijngehakte noten. Enjoy!

 

Ingredienten

  Laden…