Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Millionaires Shortbread (high tea)

Millionaires Shortbread (high tea)
Tussendoor

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 140 g roomboter + extra om in te vetten
  • 50 g suiker
  • 175 g speltbloem, gezeefd
  • 50 g havermout
  • 350 g ChocoladePasta Karamel Zeezout
  • 100 g ongezouten noten
  • 175 g pure chocolade
  • Zeezoutvlokken + fijn zout (alleen als je ongezouten karamel gebruikt)

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm licht in en bekleed met bakpapier. Meng 125 gram boter met suiker, bloem en havermout met je vingers tot een kruimelig deeg. Druk dit tegen de bodem van de bakvorm en bak het shortbread ongeveer 20 minuten, tot het iets begint te kleuren. Laat afkoelen.

2. Bestrijk het afgekoelde shortbread in de vorm met chocoladepasta. Hak de noten grof. Gebruik je ongezouten karamel? Meng de noten dan met een 1/2 theelepel zout. Strooi de noten over de karamel.

3. Breek de chocolade in stukken. Smelt het met 15 gram boter au bain marie, roer goed door elkaar en schenk over de pasta met noten. Strijk eventueel snel glad. Bestrooi met wat zeezoutvlokken.

4. Zet tenminste een half uur in de koelkast en snijd dan in blokken van 5 bij 5 cm.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Vierkante bakvorm van 25 x 25 cm

  Laden…