Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Millionaires Shortbread (high tea)

Millionaires Shortbread (high tea)
Tussendoor

INGREDIËNTEN

140 g roomboter + extra om in te vetten
50 g suiker
175 g speltbloem, gezeefd
50 g havermout
350 g ChocoladePasta Karamel Zeezout
100 g ongezouten noten
175 g pure chocolade
Zeezoutvlokken + fijn zout (alleen als je ongezouten karamel gebruikt)

extra: vierkante bakvorm van 25 x 25 cm, bakpapier

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm licht in en bekleed met bakpapier. Meng 125 gram boter met suiker, bloem en havermout met je vingers tot een kruimelig deeg. Druk dit tegen de bodem van de bakvorm en bak het shortbread ongeveer 20 minuten, tot het iets begint te kleuren. Laat afkoelen.

2. Bestrijk het afgekoelde shortbread in de vorm met chocoladepasta. Hak de noten grof. Gebruik je ongezouten karamel? Meng de noten dan met een 1/2 theelepel zout. Strooi de noten over de karamel.

3. Breek de chocolade in stukken. Smelt het met 15 gram boter au bain marie, roer goed door elkaar en schenk over de pasta met noten. Strijk eventueel snel glad. Bestrooi met wat zeezoutvlokken.

4. Zet tenminste een half uur in de koelkast en snijd dan in blokken van 5 bij 5 cm.

Ingredienten

  Laden…