NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm licht in en bekleed met bakpapier. Meng 125 gram boter met suiker, bloem en havermout met je vingers tot een kruimelig deeg. Druk dit tegen de bodem van de bakvorm en bak het shortbread ongeveer 20 minuten, tot het iets begint te kleuren. Laat afkoelen.
2. Bestrijk het afgekoelde shortbread in de vorm met chocoladepasta. Hak de noten grof. Gebruik je ongezouten karamel? Meng de noten dan met een 1/2 theelepel zout. Strooi de noten over de karamel.
3. Breek de chocolade in stukken. Smelt het met 15 gram boter au bain marie, roer goed door elkaar en schenk over de pasta met noten. Strijk eventueel snel glad. Bestrooi met wat zeezoutvlokken.
4. Zet tenminste een half uur in de koelkast en snijd dan in blokken van 5 bij 5 cm.
Vierkante bakvorm van 25 x 25 cm