Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Makreelmousse

Makreelmousse
Voorgerecht 4 porties
Aantal porties:
4

Wat heb je nodig

  • 400 gr gerookte makreel
  • 200 gr mascarpone
  • Citroenrasp 1 citroen
  • klein bosje dragon, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, zeer fijngehakt
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • klein bosje dille, fijngehakt
  • snuf (gerookte) paprikapoeder

 

ter garnering

verse rauwe bietjes in heel dunne schijfjes, dillegroen en citroenpartjes.

Hoe je het maakt

Verwijder het vel en de graten van de gerookte makreel. Doe de vis in stukken in een keukenmachine. Voeg de mascarpone en een paar blaadjes fijngehakte dragon toe. Pureer 20 seconden tot je een lekkere romige crème hebt. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de bleekselderij heel erg klein. Doe de citroenrasp, de rest van de dragon en de bleekselderij en dille bij de mousse in een grote kom. Meng kort. Breng op smaak met de rest van het citroensap en wat zout en peper. Bestrooi met (gerookt) paprikapoeder en schijfjes rauwe biet, dillegroen en citroenpartjes eventueel met nog wat mooie tuinkruiden Geef er toastjes of lekker donkerbruin stokbrood bij.

Ingredienten

  Laden…