Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Dit makkelijke en voedzame recept zet je eigenlijk vrij snel op tafel. Doordat je de bloemkool roostert krijgt het een heerlijke smaak. Verder kun je qua groenten natuurlijk altijd variëren en toevoegen wat jou lekker lijkt. Benieuwd naar het recept?
Ingredienten
400 gram bloemkool, in roosjes
250 gram sperziebonen
300 gram kip in blokjes
250 ml kokosmelk
1 winterpeen, in halve maantjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 a 3 el curry pasta, geel of rood
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
olijfolie, om te bakken
Kruiden: 3 el currypoeder, 1 tl knoflookpoeder, ½ tl komijn, ½ tl paprikapoeder, peterselie, peper & zout
optioneel: gekookte eitjes, cashewnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloemkool roosjes in een bak met de currypoeder, knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, een snuf zout en 3 el olijfolie. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bloemkool roosjes hier op. Zet voor circa 20 min. in de oven. Regelmatig even husselen.
Kook de sperziebonen en winterpeen ondertussen beetgaar. Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de kip toe, en als deze gaar is de curry pasta. Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe. Laat het mengsel even pruttelen. Voeg de boontjes, peen en bloemkool toe en verwarm nog even mee. Serveer met de gekookte eitjes, cashewnoten en wat verse blaadjes peterselie. Eet smakelijk!
Uit voorraad
Normale prijs: 1,95
Special Price 1,66
Uit voorraad
Uit voorraad