Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Makkelijke en voedzame bloemkool curry

Makkelijke en voedzame bloemkool curry
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Dit makkelijke en voedzame recept zet je eigenlijk vrij snel op tafel. Doordat je de bloemkool roostert krijgt het een heerlijke smaak. Verder kun je qua groenten natuurlijk altijd variëren en toevoegen wat jou lekker lijkt. Benieuwd naar het recept?

 

Ingredienten

400 gram bloemkool, in roosjes

250 gram sperziebonen

300 gram kip in blokjes

250 ml kokosmelk

1 winterpeen, in halve maantjes

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

2 a 3 el curry pasta, geel of rood

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngesneden

olijfolie, om te bakken

 

Kruiden: 3 el currypoeder, 1 tl knoflookpoeder, ½ tl komijn, ½ tl paprikapoeder, peterselie, peper & zout

 

optioneel: gekookte eitjes, cashewnoten

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloemkool roosjes in een bak met de currypoeder, knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, een snuf zout en 3 el olijfolie. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de bloemkool roosjes hier op. Zet voor circa 20 min. in de oven. Regelmatig even husselen.

 

Kook de sperziebonen en winterpeen ondertussen beetgaar. Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de kip toe, en als deze gaar is de curry pasta. Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe. Laat het mengsel even pruttelen. Voeg de boontjes, peen en bloemkool toe en verwarm nog even mee. Serveer met de gekookte eitjes, cashewnoten en wat verse blaadjes peterselie. Eet smakelijk!

 

Ingredienten

  Laden…