NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
De stoofperen
Crumble deeg:
Parfait van griekse yoghurt
Bereidingswijze
Stoofperen
1. Bereid de stoofperen door ze te schillen, alle ingrediënten in de pan te doen en het ongeveer drie uur te verwarmen (tegen het kookpunt aan) totdat ze gaar zijn. Laat ze hierna afkoelen.
2. Zeef voor de siroop 3 dl van het stoofperen vocht. Doe dit in een pan met beetje suiker. Laat het inkoken tot een mooie, dikke stroop.
3. Smelt de reep chocolade au bainmarie, giet het in mooie vormpjes en laat het afkoelen.
Crumble deeg
4. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot deeg en laat dit even rusten. Vet 4 ovenbestendige schaaltjes in met boter. Snijd de stoofpeer in kleine blokjes en verdeel dit over de schaaltjes.
5. Kruimel het deeg over de schaaltjes met stoofpeer. Bak ze in ongeveer 15 minuten af totdat ze mooi bruin zijn en het deeg gaar is.
Parfait van Griekse yoghurt
6. Klop de eieren en de suiker au bainmarie tot een lobbige massa. Haal het van het vuur en klop de massa koud. Klop de slagroom en meng dit met de Griekse yoghurt. Voeg ook het eimengsel toe. Giet het in een klein schaaltje en laat het minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.
Finishing touch
7. Schenk dunne lijntjes siroop op het bord. Houd het schaaltje parfait in warm water (niet onderdompelen) en stort het bolletje parfait op de siroop. Zet het schaaltje met stoofpeercrumble aan de zijkant van het bord en leg er de overige blokjes stoofpeer naast. Maak het bord af met het chocolade vormpje.