NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Spruiten, ook wel spruitkool genoemd, kun je op vele manieren bereiden. Het is hele gezonde groente, wist je bijvoorbeeld dat er drie keer zoveel vitamine C in spruiten zit dan in sinaasappelen? Onze spruiten komen van het biologisch bedrijf van Jan en Eelkje Bruinsma uit Sexbierum. Met veel liefde en vooral veel aandacht worden daar de spruiten geteeld. Ze krijgen alle tijd om te groeien om zo een optimale smaak te ontwikkelen.
Spruiten zijn goed te combineren met een puree van aardappel met stukjes appel en bijvoorbeeld een heerlijk malse rollade. Hier een recept van Dick Soek.
• 1 kg kruimige aardappelen • 500 g spruiten • 150 ml melk • 50 g roomboter • nootmuskaat • peper en zout • 2 appels in fijne blokjes • 2 el appelstroop • 4 speklappen
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
Kook de aardappelen samen met de spruiten gaar. Kook in een steelpannetje de melk met de boter, nootmuskaat, peper en zout en roer dit goed. Stamp ondertussen de spruiten en aardappels fijn en voeg de warme melkmassa toe.
Schep als laatste appelstroop en appelblokjes door de stamppot.
Serveer met langdurig gestoofde speklapjes en wat mosterd.
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad