Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Lokaal Kerstrecept: Stamppot spruitjes met appel, appelstroop en een speklapje

Lokaal Kerstrecept: Stamppot spruitjes met appel, appelstroop en een speklapje
Bijgerecht 4 porties 10 minuten voorbereiden 25 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
25 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 g spruiten
  • 150 ml melk
  • 50 g roomboter
  • nootmuskaat 
  • peper en zout 
  • 2 appels in fijne blokjes 
  • 2 el appelstroop 
  • 4 speklappen 

 

Bereidingswijze 

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.

2. Kook de aardappelen samen met de spruiten gaar.

3. Kook in een steelpannetje de melk met de boter, nootmuskaat, peper en zout en roer dit goed.

4. Stamp ondertussen de spruiten en aardappels fijn en voeg de warme melkmassa toe.

5. Schep als laatste appelstroop en appelblokjes door de stamppot.

6. Serveer met langdurig gestoofde speklapjes en wat mosterd. 

Ingredienten

  Laden…