NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Spruiten, ook wel spruitkool genoemd, kun je op vele manieren bereiden. Het is hele gezonde groente, wist je bijvoorbeeld dat er drie keer zoveel vitamine C in spruiten zit dan in sinaasappelen? Onze spruiten komen van het biologisch bedrijf van Jan en Eelkje Bruinsma uit Sexbierum. Met veel liefde en vooral veel aandacht worden daar de spruiten geteeld. Ze krijgen alle tijd om te groeien om zo een optimale smaak te ontwikkelen.
Spruiten zijn goed te combineren met een puree van aardappel met stukjes appel en bijvoorbeeld een heerlijk malse rollade. Hier een recept van Dick Soek.
• 500 g spruiten • olijfolie • peper en zout • 1 el honing
Kook de spruiten goed gaar. Meng ze in een blender met een beetje olijfolie, peper, zout en wat honing. Pureer dit tot een glad geheel. Warm het op en serveer het in een mooi bolletje.