Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Lokaal Kerstrecept: Puree van spruiten

Lokaal Kerstrecept: Puree van spruiten
Bijgerecht, Vegetarisch 4 porties 10 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Spruiten, ook wel spruitkool genoemd, kun je op vele manieren bereiden. Het is hele gezonde groente, wist je bijvoorbeeld dat er drie keer zoveel vitamine C in spruiten zit dan in sinaasappelen? Onze spruiten komen van het biologisch bedrijf van Jan en Eelkje Bruinsma uit Sexbierum. Met veel liefde en vooral veel aandacht worden daar de spruiten geteeld. Ze krijgen alle tijd om te groeien om zo een optimale smaak te ontwikkelen.

Spruiten zijn goed te combineren met een puree van aardappel met stukjes appel en bijvoorbeeld een heerlijk malse rollade. Hier een recept van Dick Soek.

• 500 g spruiten • olijfolie • peper en zout • 1 el honing 

Kook de spruiten goed gaar. Meng ze in een blender met een beetje olijfolie, peper, zout en wat honing. Pureer dit tot een glad geheel. Warm het op en serveer het in een mooi bolletje. 

Ingredienten

  Laden…