Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Lokaal Kerstrecept: Gemengde sla met bietjes en geitenkaas

Lokaal Kerstrecept: Gemengde sla met bietjes en geitenkaas
Bijgerecht, Vegetarisch 4 porties
Aantal porties:
4

Verras me sla van de eemstuin is precies zoals het doet vermoeden elke keer weer een verassing en altijd lekker.

De Eemstuin is een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf in het noorden van Groningen. De Eemstuin beschikt over een halve hectare koude kas en een halve hectare vollegrond. De hoofdactiviteit bij de Eemstuin is tuinbouw. Het jaarrond worden er ca. 50 soorten groenten en kruiden geteeld. Dit wordt gedaan met respect voor het milieu en met oog voor het welzijn van planten, dieren en mensen. Dus geen kunstmatige groeimiddelen en chemische bestrijdingsmiddelen.

Wat heb je nodig:

  • 2 zakken sla-mix
  • 2 Bietjes
  • 1 Geitenkaas (egmondse bollen)
  • Hazelnoten
  • Rucola
  • 1 eetlepel Witte balasamico azijn
  • zout
  • 3 eetlepels Olie (extra vergine)

Hoe je het maakt

1)      Snijd dunne plakjes van de rauwe biet, zet ze in de oven op 180 graden en laat ze daar een half uurtje.

2)      Doe de rucola en de olie in een hoog kannetje, voeg zout toe en de balsamico azijn, blender er op en je rucola olie –als dressing - is klaar.

3)      Doe de sla in een mooie kom of ruime schaal, besprenkel met de dressing en hussel goed door elkaar.

4)      Hazelnoten even in de pan roosteren.

5)      Verdeel de geitenkaas, geroosterde bietjes en geroosterde hazelnoten er op.

Ingredienten

  Laden…