Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Lokaal Kerstrecept: Gebakken spruiten met tamme kastanjes en walnoten

Lokaal Kerstrecept: Gebakken spruiten met tamme kastanjes en walnoten
Bijgerecht, Vegetarisch 4 porties 10 minuten voorbereiden 25 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
25 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Spruiten, ook wel spruitkool genoemd, kun je op vele manieren bereiden. Het is hele gezonde groente, wist je bijvoorbeeld dat er drie keer zoveel vitamine C in spruiten zit dan in sinaasappelen? Onze spruiten komen van het biologisch bedrijf van Jan en Eelkje Bruinsma uit Sexbierum. Met veel liefde en vooral veel aandacht worden daar de spruiten geteeld. Ze krijgen alle tijd om te groeien om zo een optimale smaak te ontwikkelen.

Spruiten zijn goed te combineren met een puree van aardappel met stukjes appel en bijvoorbeeld een heerlijk malse rollade. Hier een recept van Dick Soek.

• 500 g spruiten • tamme kastanjes • +/- 10 grof gehakte walnoten • peper en zout • 1 el honing

 Kook de spruiten voor maar houd ze stevig. Kerf de kastanjes in en pel ze daarna. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en verhit deze. Bak de spruiten en kastanjes bruin. Schenk er een beetje honing over en voeg op het laatst peper, zout en de walnoten toe. 

Ingredienten

  Laden…