NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Spruiten, ook wel spruitkool genoemd, kun je op vele manieren bereiden. Het is hele gezonde groente, wist je bijvoorbeeld dat er drie keer zoveel vitamine C in spruiten zit dan in sinaasappelen? Onze spruiten komen van het biologisch bedrijf van Jan en Eelkje Bruinsma uit Sexbierum. Met veel liefde en vooral veel aandacht worden daar de spruiten geteeld. Ze krijgen alle tijd om te groeien om zo een optimale smaak te ontwikkelen.
Spruiten zijn goed te combineren met een puree van aardappel met stukjes appel en bijvoorbeeld een heerlijk malse rollade. Hier een recept van Dick Soek.
• 500 g spruiten • tamme kastanjes • +/- 10 grof gehakte walnoten • peper en zout • 1 el honing
Kook de spruiten voor maar houd ze stevig. Kerf de kastanjes in en pel ze daarna. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en verhit deze. Bak de spruiten en kastanjes bruin. Schenk er een beetje honing over en voeg op het laatst peper, zout en de walnoten toe.