Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Lokaal Kerstrecept: Carpaccio van rode biet met geitenkaas en appel

Lokaal Kerstrecept: Carpaccio van rode biet met geitenkaas en appel
Voorgerecht, Vegetarisch 4 porties 45 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
45 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
65 minuten
Aantal porties:
4

2 rode bieten • 1 appel • 1 geitenkaasje • 2 dl slagroom • 2 plakken brood naar keuze • 1 theelepel kerrie • versgemalen peper • zout • olijfolie • azijn • suiker

Leg de rode bieten in water, voeg een scheutje azijn, een schepje suiker en een snufje zout toe. Kook ze gaar in zo’n 45 minuten (afhankelijk van de grootte). Laat de bieten even afkoelen. Daarna pel je de schil er heel gemakkelijk af. 

Doe de kerrie met een klein scheutje olijfolie in een pan en verwarm dit licht, voeg daarna de room toe van en laat het geheel afkoelen in de koelkast. Maak van de plakken brood 4 ronde croutons (ca. Ø 5cm), door ze te besprenkelen met olijfolie en ze licht te toasten in de pan of oven. Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg deze in een rondje op het bord. Klop de kerrieroom met een garde tot deze zo dik is als yoghurt en breng het op smaak met peper en zout. 

Snijd de appel in kleine blokjes en maak deze aan met een beetje olijfolie. Leg wat appelblokjes in het midden van het bord en strooi een paar over de plakjes biet. Verdeel de geitenkaas over de croutons en laat deze licht smelten door het 2 minuten te verwarmen in de oven op 180°C. Schep de crouton met warme geitenkaas in het midden het bord op de appel. Garneer het geheel met de kerrieroom. 

Ingredienten

  Laden…