Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Lokaal Kerstrecept: Bitterkoekjes parfait met kaneelroom

Lokaal Kerstrecept: Bitterkoekjes parfait met kaneelroom
Nagerecht 4 porties
Aantal porties:
4

Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd, anders gezegd half bevroren. Je hoeft dit ijs niet draaiend te bevriezen. Toch is het super romig en is er geen sprake van ijskristallen.

  • Wat heb je nodig
    5 dl slagroom
    200 gr bitterkoekjes ( Zie recept hieronder)
    6 eidooiers
    2 el amaretto
    150 gr suiker
  • Kaneelroom
    125 ml slagroom
    1 el suiker
    1 tl kaneel
    50 gr bitterkoekjes voor de garnering
  • Materialen
    1 cakeblik van 1 ltr of
    10 kleine glaasjes

Hoe je het maakt
Klop de eidooiers met de amaretto en de suiker au bain marie licht en luchtig. Het mengsel is klaar als alle suiker is opgelost en het een dikke romige massa betreft.

  • Klop in de tussentijd de slagroom tot yoghurt dikte. Verkruimel de bitterkoekjes en meng dit door de slagroom.
  • Spatel het eimengsel door de slagroom.
  • Verdeel het mengsel over 10 kleine glaasjes of neem 1 groot cakeblik.
  • Laat de parfait minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.
  • Garneer de bitterkoekjes parfait met kaneelroom. Hiervoor klop je 125 ml slagroom met de suiker en de kaneel stijf. Giet dit over de parfait en garneer het geheel met stukjes bitterkoek.

Recept Bitterkoekjes:

Bitterkoekjes

  • 150 g amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 2  eiwitten
  • 1 tl amandelextract

Verwarm de oven voor 190 ºC.
Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak het amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

  Laden…