Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Lokaal Kerstrecept: Bitterballen van eenkoorn en geitenkaas

Lokaal Kerstrecept: Bitterballen van eenkoorn en geitenkaas
Voorgerecht

Doe je ogen dicht. Hoor je het ruisen van het graan?

Helaas wordt een groot deel van het graan als een anonieme brij verwerkt in even anonieme fabrieken om vervolgens via anonieme winkelketens op jouw bord te belanden. Weet jij nog wat je eet en waar het vandaan komt? Nee? Sluit je daarom aan bij de http://www.Graanrepubliek.nl (boven stad Groningen) en ga mee 'terug naar de korrel'!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram eenkoorn
  • runder- of kippenbouillon
  • 50 gram geitenkaas
  • eieren
  • paneermeel of panko

 Hoe je het maakt:

  1. Kook de eenkoorn in ca. 500 ml bouillon in een open pan gedurende 15 minuten. Voeg iets zout toe. Haal het van het vuur en schep de geitenkaas er doorheen. laat nog 5 minuten garen. Eventueel iets binden met bloem. Laat het mengsel afkoelen.
  2. Draai er balletjes van. Haal ze door het eigeel en rol ze door de paneer.
  3. Frituur de balletjes totdat ze gaan drijven en goudbruin zijn.

Ingredienten

  1. Biologische Kippenbouillon (Natur Compagnie, 100 gram)
  2. Biologische Bûche Fraiche 50+ Verse Geitenkaas (Bastiaansen, 125 gram)
  3. Biologische Eieren Demeter (Groengilde, 6 stuks)
  4. Biologisch Paneermeel (Joannusmolen, 200 gram)

    XBiologisch Paneermeel (Joannusmolen, 200 gram) OP=OP

    Normale prijs:   1,95

    Special Price   1,66

    Uit voorraad

  5. Biologische Eenkoorn (GreenAge, 400 gram)
  6. Biologische Runderbouillon, Kleinste Soepfabriek 400 ml

    XBiologische Runderbouillon (Kleinste Soepfabriek, 400 ml) OP=OP

    Normale prijs:   4,49

    Special Price   3,37

    Uit voorraad

  Laden…