Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Lokaal Kerstrecept: Bitterballen van eenkoorn en geitenkaas

Lokaal Kerstrecept: Bitterballen van eenkoorn en geitenkaas
Voorgerecht

Doe je ogen dicht. Hoor je het ruisen van het graan?

Helaas wordt een groot deel van het graan als een anonieme brij verwerkt in even anonieme fabrieken om vervolgens via anonieme winkelketens op jouw bord te belanden. Weet jij nog wat je eet en waar het vandaan komt? Nee? Sluit je daarom aan bij de http://www.Graanrepubliek.nl (boven stad Groningen) en ga mee 'terug naar de korrel'!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram eenkoorn
  • runder- of kippenbouillon
  • 50 gram geitenkaas
  • eieren
  • paneermeel of panko

 Hoe je het maakt:

  1. Kook de eenkoorn in ca. 500 ml bouillon in een open pan gedurende 15 minuten. Voeg iets zout toe. Haal het van het vuur en schep de geitenkaas er doorheen. laat nog 5 minuten garen. Eventueel iets binden met bloem. Laat het mengsel afkoelen.
  2. Draai er balletjes van. Haal ze door het eigeel en rol ze door de paneer.
  3. Frituur de balletjes totdat ze gaan drijven en goudbruin zijn.

Ingredienten

  Laden…