Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Lasagne met roomkaas en basilicum

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Lactosevrij 4 porties 25 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
25 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4

200 gram roomkaas

2 wortels

2 tenen knoflook

2 uien

700 ml tomatensaus

100 gram geraspte kaas

250 gram lasagnebladen

20 gram basilicum

Uit je voorraadkast:  2 el olijfolie - 10 gram boter

 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de wortel en snijd deze in kleine stukjes.

Pel de knoflook en ui. Snijd de knoflook fijn en de ui in kleine stukjes. Snijd de helft van de basilicum fijn.

Verhit de olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg na 2 minuten de tomatensaus, roomkaas, stukjes wortel en basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met de boter. Verdeel een dun laagje saus in de ovenschaal en leg hierop een laag lasagnebladen. Schep vervolgens weer wat saus in de ovenschaal en verdeel hier wat plakjes courgette op en eindig weer met een laagje lasagnebladen. Herhaal deze stappen tot de saus op is. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus!

Bestrooi de ovenschaal met de geraspte kaas en plaats de lasagne voor 35 minuten in het midden van de oven.

Serveer de lasagne op de borden en garneer met wat basilicum.

Ingredienten

  Laden…