Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Kruimelgebak met appel en peer

Nagerecht, Vegetarisch 4 porties 25 minuten voorbereiden 45 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
25 minuten
Kooktijd:
45 minuten
Totale tijd:
70 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 3 grote appels in blokjes
  • 2 peren in blokjes
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 g boter
  • 300 g bloem
  • 150 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1/2 pakje bakpoeder

Voor het kruimeldeeg:

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 200 gr bloem

 

Bereidingswijze

1. De bloem en het bakpoeder goed mengen.

2. De suiker met de boter gladroeren en de eieren er één voor één door roeren. De bloem er doorheen roeren, en het beslag op een ingevette bakplaat verdelen.

3. De appel en peer stukjes bestrooien met kaneel en over het deeg verdelen.

4. Voor het kruimeldeeg de boter, de suiker en de bloem samen kneden en over de appel en peer stukjes strooien.

5. Het bakblik in de middelste richel van een op 180°C voorverwarmde oven schuiven en in ± 45 minuten gaar en bruin bakken.

Ingredienten

  1. Biologische Eieren Demeter (6 stuks)

    Biologische Eieren Demeter (6 stuks)

      3,89
  2. Biologische Hand Peren Conference (1 kilo van Robert Elshof, Dronten)

    Biologische Hand Peren Conference (1 kilo van Robert Elshof, Dronten)

    Normale prijs:   5,50

    Special Price   4,49

  3. Biologische Margarine (Your Organic Nature, 500 gram)

Extra benodigdheden

Oven

Bakblik

  Laden…