Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Knolselderijsoep met kokos en mosterd

Knolselderijsoep met kokos en mosterd
Voorgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

 

  • 900 ml groentebouillon
  • 270 ml kokosmelk
  • 50 gram ontbijtspek
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 tl mosterd
  • peper en zout, naar smaak

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de olie in een grote soepan.

2. Bak je ontbijtspek aan elke kant ongeveer 3 minuten totdat deze goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. 

3. Doe nu de fijngesneden ui in de pan en bak samen met de knoflook glazig. Voeg de knolselderij en zoete aardappel toe en bak kort mee.

4. Voeg de bouillon erbij en laat op hoog vuur staan, totdat de knolselderij en zoete aardappel zacht zijn. Roer de kokosmelk en mosterd erdoor. 

5. Gebruik de staafmixer om er een gladde soep van te maken. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg indien nodig wat extra bouillon toe. Serveer met de gebakken ontbijtspek. Eet smakelijk!

  

Ingredienten

Extra benodigdheden

Staafmixer

  Laden…