NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Knolselderij frites
Is er iéts lekkerder dan friet? Bestrooid met grof zeezout, die je kunt dippen in een heerlijke zelfgemaakte (peterselie) mayonnaise? Er is helemaal niets mis met friet, zeker niet als je het zelf maakt van knolselderij, zoete aardappel of pastinaak.
Ingredienten
De enige inspanning die voor deze groentefrieten vereist is, is het schoonmaken van de knolselderij en vervolgens het snijden van de frieten. Zorg dat alle frieten van ongeveer dezelfde dikte zijn, zodat ze gelijk garen. Eet ze het liefst met zelfgemaakte mayonaise, waarvoor je 2 eidooiers, 1 theelepel citroensap, 1/2 theelepel mosterd mixt met de staafmixer. Druppel daar vervolgens druppel voor druppel 180 ml olijfolie aan toe en blijf mixen. Voeg wat verse peterselie toe en Voila!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn.
Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.
Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie.
Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen. Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter. Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn. Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.
Eet smakelijk!
Uit voorraad
Normale prijs: 2,99
Special Price 1,65
Uit voorraad