Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Knolselderij frites

Knolselderij frites
Bijgerecht 4 porties 10 minuten voorbereiden 25 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
25 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Ingredienten

  • knolselderij
  • olijfolie
  • kerrie
  • paprikapoeder

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

2. Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn.

3. Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.

4. Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie.

5. Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen. Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.

6. Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn. Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.

 

Ingredienten

  Laden…