Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Kippensoep boordevol groente

Kippensoep boordevol groente
Soep 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

De herfst is natuurlijk een super gezellige periode waarin we het thuis weer gezellig maken. Maar de herfst staat ook bekend om de periode waarin de meeste mensen de griep krijgen. Al van jongs af aan leren we dat kippensoep hét medicijn is tegen de griep. Of het waar is of niet hierbij een lekker recept voor kippensoep boordevol biologische groente. Lees je mee voor het recept?

Ingredienten

2x kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek*

1200 ml water

500 gram, soepgroente

2 kippenbouten

kipkruiden

grof zeezout

1 tl chili vlokken**

ghee, om in te bakken

*Persoonlijk vind ik dat de bouillon van de Kleinste Soepfabriek iets meer zout kan gebruiken, daarom voeg ik naar smaak altijd wat extra zout toe aan dit recept. Tip: doe dit als de soep helemaal klaar is, dan kun je het beste inschatten hoeveel zout je kunt toevoegen.

**Indien je van pittig houdt kun je natuurlijk meer chili aan het recept toevoegen.

 

Bereidingswijze

Kruid de kippenbouten met de kipkruiden en wat grof zeezout. Verwarm wat ghee in de koekenpan. Leg de kippenbouten hierin en bak in circa 20 minuten gaar, keer de bouten regelmatig om en doe de deksel op de pan. Laat de kippenbouten iets afkoelen en snijd / trek vervolgens in kleine stukken. Doe ondertussen de kippenbouillon samen met 1200 ml water in een grote soeppan. Voeg de soepgroente toe en laat voor circa 10 minuten koken (totdat de groente beetgaar zijn). Voeg nu ook de stukjes kip toe en breng op smaak met de chili vlokken. Serveer eventueel met wat extra zout en een vers afgebakken stokbroodje. Eet smakelijk!

 
 
 

Ingredienten

  Laden…