NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Breng twee pannen water met een snufje zout aan de kook.
2. Pel ondertussen de knoflook en snijd deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak de knoflook op een zacht vuurtje.
3. Snijd ondertussen de kip in blokjes. Voeg deze samen met de paprika toe aan de hapjespan en bak totdat de kip een goudbruin kleurtje heeft.
4. Als het water van stap 1 kookt, voeg dan de rijst in een van de pannen toe en kook deze 8-10 minuten. Giet de rijst vervolgens af en laat nog 10 minuten staan met de deksel erop.
5. Was ondertussen de sperzieboontjes en verwijder de uiteinden.
6. Als de kip gaar is, voeg dan de kerriepoeder toe en roer het geheel goed door. Verkruimel dan het kipbouillonblokje in de pan en voeg het water toe.
7. Voeg de sperziebonen toe aan de andere pan water van stap 1 en kook deze gaar in 8 minuten. Giet hierna af.
8. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg na deze 10 minuten de slagroom toe en roer goed door. Als de saus wat dun blijft, voeg dan allesbinder toe tot de gewenste dikte is bereikt.
9. Was de taugé en roer deze samen met de sperziebonen door het kipmengsel.
10. Serveer de kip kerrie met de rijst in diepe borden.