Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Jamie's geschroeide entrecote

Jamie's geschroeide entrecote
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

De combinatie van entrecote met wilde paddenstoelen, kleine snufjes kruiderij en waterkers wordt al heel lang geserveerd en is de eenvoud ten top. Echt een Kerst topper!

Bereiding

Zet een grote grillpan met dikke bodem op hoog vuur tot hij gloeiend heet is. Kruid het vlees met peper, zout en een scheutje extra virgine olijfolie en wrijf die er goed in. Doe een scheutje olijfolie in de pan, leg er de entrecote in en keer hem elke minuut om tot hij naar wens is. Je moet een beetje op je gevoel afgaan, maar reken voor een entrecote van 2,5 cm dik op 2-3 minuten per kant voor rood tot rosé vlees. Als je van wat meer doorbakken houdt bak je hem iets langer en als je hem liever rood hebt iets korter. Giet er als je vlees perfect gaar is de port bij – schrik niet van de vlammen. Doe er als ze gedoofd zijn een klontje boter bij, schud de pan even flink heen en weer, leg de biefstuk op een bord en sprenkel er het vocht uit de pan over.

Veeg de pan vlug schoon met een grote prop keukenpapier en zet hem met een scheutje olijfolie weer op hoog vuur. Doe er de paddenstoelen in. Roerbak ze 2 minuten en doe er dan de plakjes knoflook en de tijmblaadjes bij. Blijf nog 2 minuten roerbakken en giet er wanneer de paddenstoelen mooi goudbruin zijn de room bij. Kantel de pan heen en weer zodat de room bij alle paddenstoelen komt, voeg naar smaak peper en zout en een scheutje citroensap toe en neem de pan van het vuur.

Snijd het vlees in plakken van 0,5 cm dik, verwijder eventuele ongewenste vetrandjes, besprenkel ze snel met het vrijgekomen vocht en verdeel ze, evenals de paddenstoelen, over de borden. Maak de waterkers aan met het sap van de halve citroen en leg een flinke pluk op elk bord. Schep een klodder Engelse mosterd op de rand van de borden en geef er een homp knapperig brood bij om de sappen op te deppen.

Ingredienten

  Laden…