Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Hollands Wild: Wilde Eendenborstfilet

Hoofdgerecht 4 porties
Aantal porties:
4

Eendfilet kun je gebruiken als onderdeel van een warm hoofdgerecht

Dit heb je nodig:

  • 4 wilde eendenborstfilets,
  • mespuntje zout,
  • mespuntje peper,
  • 1/2 dl bouillon,
  • 1/4 glas rode wijn,
  • 1 el frambozenconfituur eventueel frambozen,
  • 1 lepeltje olijfolie,
  • 4 plakjes seranoham,
  • zetmeel om te binden.

Bereiding wilde eendfilet
Peper en zout de eendenborstfilets. Zet de voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur met de olijfolie en laat goed heet worden. Leg de filets in de pan en bak ze om en om tot ze mooi bruin zijn. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Haal uit de pan en leg ze op een mooie schaal. Leg op elke filet een plak seranoham en laat 5 minuten rusten. Blus intussen het braadvocht af met de rode wijn en bouillon en voeg er de frambozenconfituur aan toe. Kook tot de helft in en bind eventueel met zetmeel. Giet een beetje saus over de filets en serveer de rest apart.

Ingredienten

  Laden…