Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Hollands Wild: Stoofvlees van Hert

Hoofdgerecht 4 porties
Aantal porties:
4

- 1 kg hertenpoulet
- zout en peper- 2 el bloem
- 3 uien
- 3 el boter
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el mosterd
- 2 laurierblaadjes
- 1 runderbouillonblokje
- 2 el azijn
- 750 g krieltjes
- 100 g zilveruitjes, uitgelekt en grof gehakt


Bereiden: (30 minuten, stoven 2 uur) Bestrooi de hertenpoulet met zout en peper en wentel het vlees in de bloem. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een braadpan en bak er het vlees ca. 8 minuten rondom in. Voeg de uien toe en bak no ca. 4 minuten.
Voeg paprikapoeder, mosterd, laurier, bouillonblokje, en ca. 500 ml water toe. Laat het geheel afgedekt op laag vuur 1,5 tot 2 uur stoven.
Was de krieltjes. Kook ze in 20-25 minuten beetgaar in water met zout.
Breng het stoofvlees eventueel op smaak met zout en peper. Roer de gehakte zilveruitjes doorheen. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het stoofvlees met de krieltjes.

Ingredienten

  Laden…