Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Hollands wild: Hazenbout

Hoofdgerecht
Ingrediënten 4 hazenbouten 2 eetlepels patentbloem 4 eetlepels zonnebloemolie 1 flesje kriekbier 25 cl vleesfond 1 potje kersen op sap 800 gram kruimige aardappels 2 dl melk 4 eetlepels roomboter 600 gram spruitjes 125 gram gerookte spekblokjes Zout Peper 1. Kruid de hazenbouten met zout en peper en wentel ze door de bloem. 2. Verwarm de olie in een braadpan en bak er de bouten stevig in aan. Blus af met het bier en de vleesfond en breng aan de kook. 3. Zet het vuur lager en laat 2,5 uur zachtjes stoven met een deksel op de pan. Voeg dan de kersen met een beetje van het sap toe en laat nog een half uur stoven. 4. Neem de bouten uit de saus en laat deze nog wat inkoken tot het de gewenste smaak en dikte heeft bereikt. Voeg de bouten weer toe en houd warm in de saus. 5. Schil ondertussen de aardappels, snijd ze grof en zet op in gezouten water. 6. Kook ze in ongeveer 25 minuten gaar, giet af en stoom nog droog. 7. Verwarm de melk met de helft van de roomboter, voeg toe aan de aardappels en stamp tot een grove puree. 8. Maak ondertussen de spruitjes schoon, snijd doormidden en zet ze in een klein pannetje op met de rest van de boter, de spekblokjes en een scheut water. Voeg wat zout en peper toe en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes stoven. Het water mag vrijwel geheel verdampen.

Ingredienten

  Laden…