Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Hollands Wild: Ganzenfilet

Hollands Wild: Ganzenfilet
Hoofdgerecht

Gebakken ganzenfilet kun je gebruiken als hoofd onderdeel van een warme maaltijd. Lekker met aardappelpuree en stoofpeertjes.

Dit heb je nodig:

  •        Ganzenfilet
  •        Bakboter
  •        peper, zout

Bereiding ganzen filet

  •        Stap 1 > ontdooi de filet in de koelkast en niet erbuiten. Wanneer het buiten de koelkast gebeurt verloopt het proces niet geleidelijk genoeg. De kerntemperatuur van het vlees kan nog 0°C zijn terwijl de buitenkant al 20°C is.  Houd er rekening mee dat het ontdooien in de koelkast ongeveer 12 uur duurt. Haal het vlees een uur voor je gaat bereiden uit de koelkast en uit de verpakking en leg het op een bord en dek het af met los folie.
  •        Stap 1 > De ganzenfilet op smaak brengen met peper en zout en kort om-en-om bakken.
  •        Stap 2 > De ganzenfilet uit de pan nemen en in een oven van 80˚C laten rusten.
  •        Stap 3 > Zet de temperatuur van de pan met ganzenfiletjus lager.
  •        Stap 4 > De ganzenfilet trancheren en warm serveren per portie

Ingredienten

  Laden…