1. Snijd de einden van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer met schil in reepjes van vijf centimeter lang en een halve centimeter dik. Bestrooi ze met zout en laat dit een halfuurtje staan.
2. Spoel na een half uur wachten de komkommer-reepjes af onder de kraan en droog ze met een doek.
3. Hak de pepertjes fijn en vermeng deze met de gember en de knoflook.
4. Roer de ketjap, de azijn en de suiker door elkaar.
5. Verhit een wok tot deze begint te roken. Giet de olie er in en roerbak het pepermengsel tien seconden.
6. Voeg vervolgens de komkommers toe. Schep alles goed door elkaar en roer dan het mengsel van de ketjap, de azijn en de suiker er door.
7. Roer voorzichtig, terwijl de wok heet blijft, tot de suiker is opgelost.
8. Schep alles in een schaal en laat de saus een nachtje in de komkommerreepjes trekken.