Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Hete komkommer

Hete komkommer
Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij 4 porties
Aantal porties:
4

1 komkommer

2 tenen knoflook uit de knijper

1 eetl geraspte gember

3 rode pepertjes

1 eetl ketjap

3 eetl suiker

2 eetl azijn

1 eetl olie

2 theel zout

Snijd de einden van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer met schil in reepjes van vijf centimeter lang en een halve centimeter dik. Bestrooi ze met zout en laat dit een halfuurtje staan. Spoel de komkommer-reepjes af onder de kraan en droog ze met een doek. Hak de pepertjes fijn en vermeng deze met de gember en de knoflook. Roer de ketjap, de azijn en de suiker door elkaar. Verhit een wok tot deze begint te roken. Giet de olie er in en roerbak het pepermengsel tien seconden. Voeg vervolgens de komkommers toe. Schep alles goed door elkaar en roer dan het mengsel van de ketjap, de azijn en de suiker er door. Roer voorzichtig, terwijl de wok heet blijft, tot de suiker is opgelost. Schep alles in een schaal en laat de saus een nachtje in de komkommerreepjes trekken.

 

Ingredienten

  1. Appelazijn (Delouis, 500 ml)
  2. Biologische Gember (100 gram)

    Biologische Gember (100 gram)

    Normale prijs:   1,25

    Special Price   0,99

  3. Biologische Ketjap manis (Yakso, 250 ml)
  4. Biologische Komkommer (per stuk)

    Biologische Komkommer (per stuk)

    Normale prijs:   1,79

    Special Price   1,49

  5. Biologische Peper Rood (3 stuks)

    Biologische Peper Rood (3 stuks)

      1,99
  6. Biologische Rietsuiker (De Nieuwe Band, 1000 gram)
  7. Biologische Zonnebloemolie (De Nieuwe Band, 500 ml)
  8. Biologisch Zeezout (De Nieuwe Band, 1000 gram)

    Zeezout (De Nieuwe Band, 1000 gram)

    Normale prijs:   1,25

    Special Price   1,09

  Laden…