Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Hazenfilet met wildsaus en spruitjes

Hazenfilet met wildsaus en spruitjes
Hoofdgerecht 4 porties 20 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 400 gram spruiten

  • 400 gram krieltjes

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 1 teentje knoflook

  • 100ml rode wijn

  • 1 scheut porto

  • 100ml wildfond

  • 1 eetlepel groene peperbolletjes

  • 1 hazenrugfilet

  • boter

  • peper/zout

  • nootmuskaat

 

Bereidingswijze

1. Snij het kontje van de spruitjes, breng een pan met water aan de kook en kook hierin de spruitjes gaar. Giet ze af, spoel onder koud, stromend water en bak ze vervolgens in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

2. Snijd de krieltjes in twee en bak ze goudbruin in een klontje boter. Breng op smaak met een snuifje grof zeezout.

3. Stoof de ui en het teentje look aan in een klontje boter. Blus met rode wijn en porto. Laat reduceren tot de helft. Passeer de saus door een zeef en voeg de groene peperbolletjes toe. Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter.

 4. Fileer de hazenrugfilet. Snijd er 4 mooie filets uit en bak ze in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

Ingredienten

  Laden…