NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
400 gram spruiten
400 gram krieltjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
100ml rode wijn
1 scheut porto
100ml wildfond
1 eetlepel groene peperbolletjes
1 hazenrugfilet
boter
peper/zout
nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Snij het kontje van de spruitjes, breng een pan met water aan de kook en kook hierin de spruitjes gaar. Giet ze af, spoel onder koud, stromend water en bak ze vervolgens in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Snijd de krieltjes in twee en bak ze goudbruin in een klontje boter. Breng op smaak met een snuifje grof zeezout.
3. Stoof de ui en het teentje look aan in een klontje boter. Blus met rode wijn en porto. Laat reduceren tot de helft. Passeer de saus door een zeef en voeg de groene peperbolletjes toe. Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter.