Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Gevulde witlof met paddenstoelen

Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties
Aantal porties:
4

300 gr. kastanjechampignon, in stukjes

1 eetl verse peterselie, gehakt

8 stengels bosuien

peper, zout

150 gr. kaas, geraspt

4 eetl olie

1 eetl suiker

Verwijder de harde onderkant van de stronken witlof en maak alle blaadjes los. Verwijder de harde onderkant van de stronken witlof en maak alle blaadjes los. Bak de grote buitenblaadjes met 2 eetlepels olie en suiker in een grote pan op hoog vuur beetgaar in ca. 3 min. Blus af met citroensap. Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met het sjalotje, knoflook, de champignonblokjes en 1 eetlepel olie gaar in ca. 5 min. Breng op smaak met peterselie, peper, zout. Leg 4 blaadjes witlof dakpansgewijs op elkaar en vul ze met het paddenstoelenmengsel.
Blancheer de stengels lente-ui en snijd ze horizontaal door. Maak rolletjes van de gevulde witlofbladeren en bind ze vast met de stengels lente-ui. Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal ca. 10 min. in een oven van 150°C.

Ingredienten

  Laden…