Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Gevulde witlof met paddenstoelen

Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 300 gr. kastanjechampignon, in stukjes
  • 1 eetl verse peterselie, gehakt
  • 8 stengels bosuien
  • peper, zout
  • 150 gr. kaas, geraspt
  • 4 eetl olie
  • 1 eetl suiker

 

Bereidingswijze

1. Verwijder de harde onderkant van de stronken witlof en maak alle blaadjes los. 

2. Bak de grote buitenblaadjes met 2 eetlepels olie en suiker in een grote pan op hoog vuur beetgaar in ca. 3 min. Blus af met citroensap.

3. Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met het sjalotje, knoflook, de champignonblokjes en 1 eetlepel olie gaar in ca. 5 min. Breng op smaak met peterselie, peper, zout.

4. Leg 4 blaadjes witlof dakpansgewijs op elkaar en vul ze met het paddenstoelenmengsel.

5. Blancheer de stengels lente-ui en snijd ze horizontaal door.

6. Maak rolletjes van de gevulde witlofbladeren en bind ze vast met de stengels lente-ui. Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal ca. 10 min. in een oven van 150°C.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven 

Ovenschaal

  Laden…