Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Gevulde courgette met raapjes

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 50 ml olie
  • ¼ eetl kaneel
  • 1 eetl gemalen koriander
  • 3 kruidnagels
  • 400 gr courgettes
  • 400 gr raapjes
  • 1 glas rode wijn
  • 1 ui
  • ½ eetl gemalen nootmuskaat
  • ½ citroen
  • 50 g pittige kaas
  • gemalen cayennepeper

 

Bereidingswijze

1. Pel de ui en snij in kleine stukjes. De raapjes dun schillen en in blokjes van ca ½ cm snijden. De courgettes in de lengte doormidden snijden, daarna het vruchtvlees uit de courgette schrapen. Het vruchtvlees verzamelen in een kom, en fijnprakken met een stamper.

2. Het stuk kaas grof raspen.

3. In een braadpan de olie verwarmen. Bak de uien diepbruin.

4. Zodra de uien goudbruik zijn de raapjes toevoegen aan de pan met een snufje cayennepeper.

5. Blus af met een glas rode wijn zodra de raapjes aan alle zijden zijn bruingebakken. Goed over de bodem roeren. Als de wijn helemaal verdampt is laat je de pan afkoelen.

6. Ondertussen het courgettevlees bereiden door er de citroen in uit te persen. Ook de nootmuskaat en gemalen koriander gaan erbij. Het geheel goed omroeren, voeg ook de raapjes toe en meng het nog een keer goed door elkaar.

7. Een ruime ovenschaal invetten met olijfolie. De holle courgettes vullen met het vruchtvlees mengsel tot je een bergje hebt. Leg de gevulde courgettes in de ovenschaal.

8. Verspreid de geraspte kaas over de ovenschaal en sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen. 

9 De ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven (175°C). Bak 30 à 40 minuten. Tijdens de laatste 10 min. kan het aluminiumfolie eraf zodat de kaas een mooi goudbruin korstje krijgt.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…