Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Gevulde courgette met raapjes

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties
Aantal porties:
4

50 ml olie

¼ eetl kaneel

1 eetl gemalen koriander

3 kruidnagels

400 gr courgettes

400 gr raapjes

1 glas rode wijn

1 ui

½ eetl gemalen nootmuskaat

½ citroen

50 g pittige kaas

gemalen cayennepeper

De ui pellen en in kleine stukjes snijden. De raapjes dun schillen en in blokjes van ca ½ cm snijden. De courgettes in de lengte doormidden snijden. Het vruchtvlees uit de courgette schrapen. Het vruchtvlees verzamelen in een kom, en fijnprakken met een stamper. Het stuk kaas grof raspen. In een braadpan de olie verwarmen. Bak de uien diepbruin. Daarna de stukjes raap toe-voegen, met wat cayennepeper. Zonder vocht bakken. Blus af met een glas rode wijn zodra de raapjes aan alle zijden zijn bruingebakken. Goed over de bodem roeren. Als de wijn is verdampt laten we de pan afkoelen. Intussen het courget-tevlees bereiden door er de citroen in uit te persen. Ook de nootmuskaat en gemalen koriander gaan erbij. Het geheel goed omroeren. Voeg de gebakken raapjes toe. Opnieuw omroe-ren. Een ruime ovenschaal invetten met olijfolie. De holle courgettes vullen met het mengsel tot je een bergje hebt. Leg de gevulde courgettehelf-ten in de ovenschaal. Nu kan de geraspte kaas er op. Nu nog een beetje olijfolie over de courget-tehelften heen. De ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven (voorver-warmen op 175°C). Bak 30 à 40 minuten. Tijdens de laatste 10 min. kan de aluminiumfolie eraf zodat de kaas een mooi goudbruin korstje krijgt.

Ingredienten

  Laden…