Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Gesmoorde kip met aardappelpuree en sperziebonen

Hoofdgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

2 kippenpoten

1 bos radijs

500 gram aardappelen

200 gram sperziebonen

Uit je voorraadkast:  2 el olijfolie - 1 tl kerriepoeder - 1 blokje kippenbouillon

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Was de aardappelen en voeg ze toe aan de pan met water. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.

Breng de kippenpoten op smaak met peper, zout en de kerriepoeder. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kippenpoten aan alle kanten rondom bruin.

Zet het vuur zacht en voeg het water en het bouillonblokje toe. Laat de kip 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de kip uit de bouillon in een ovenschaal en plaats de ovenschaal voor 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook intussen de sperziebonen beetgaar.

Was de radijs. Snijd de radijs in stukjes.

Verwarm de radijs ongeveer 2 tot 3 minuten in de kokende bouillon net voordat je de kip wilt gaan serveren.

Giet intussen de aardappelen af en stamp deze fijn tot een (half)gladde puree.

Serveer de kip met de aardappelpuree en boontjes. Verdeel tot slot een beetje bouillon als jus over de aardappelpuree.

Ingredienten

  Laden…