Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Gegrilde kip met groenten en suikermaïs

Hoofdgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

4 tenen knoflook, 500g kipfilet, 4el olijfolie, 4tl gedroogde tijm, peper & zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 230 graden. Breng in de pan een ruime hoeveelheid water aan de kook.
Schil de zoete aardappelen en snijd in schijven van maximaal 3cm dik. Kook deze voor 10 minuten en giet af. Was ondertussen de groenten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika en aubergine in grove stukken. Snijd de rode peper in dunne ringen, verwijder eventueel de zaadjes als je niet van pittig houdt. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de groenten en fijngesneden rode peper erop. Pers de knoflook hierboven uit, strooi de tijm en peper en zout naar smaak er overheen. Besprenkel de groenten met de helft van de olijfolie. Meng alles goed door elkaar. Leg de zoete aardappelen ook op de bakplaat en bak de groenten 15-20 minuten in het midden van de oven. Snijd de kipfilets in de lengte in 2 à 3 repen. Besprenkel de kipfilet met peper en zout en de resterende olie en wrijf ze goed in. Verhit de grillpan en grill de kipfilets in 4 minuten rondom gaar. Leg de maïskolven ook in de pan en grill nog 5 minuten. 

Ingredienten

  Laden…