Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Gegratineerde ciabatta met ratatouille

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij 4 porties
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 2 stuks ciabatta
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • zout en peper
  • 1 eetl gehakte peterselie
  • 4 blaadjes basilicum
  • 150 gram geraspte parmegiano
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 courgette

Bereidingswijze

1. Groenten schoonmaken en wassen.
 
2. Oven voorverwarmen op 200 graden.
 
3. Aubergine wassen en over de lengte in twee snijden; het vruchtvlees insnijden met een mes. De aubergine op een licht ingevette bakplaat leggen met het vruchtvlees naar beneden. Plaats in de oven gedurende 20 minuten.
 
4. Ui in halve ringen snijden, paprika in blokjes en courgette over de lengte in vier en dan in plakjes. Tomaten in niet te kleine stukken snijden.
 
5. Ui in 2 eetlepels olie aanstoven zonder te kleuren, courgette, paprika en tomaat toevoegen, kruiden met zout en peper en gedurende 15 minuten laten sudderen.
 
6. Knoflook door de knoflookpers halen en mengen met 1 eetlepel olijfolie.
 
7. Ciabatta in twee helften verdelen en de snijkant besprenkelen met de knoflookolie. De aubergines uit de oven halen en de ovengrill aanzetten.
 
8. Met behulp van een lepel het vrucht-vlees uit de aubergine halen en dit toevoegen aan de gestoofde groenten zodat dit een smeuïg geheel vormt.
 
9. Basilicumblaadjes fijnhakken en met de peterselie door het groentegerecht mengen. De ciabatta onder de grill plaatsen tot het knapperig is.
 
10. De geroosterde ciabatta beleggen met de smeuïge ratatouille, bestrooien met de kaas en onder de grill laten gratineren tot de kaas gesmolten en goudbruin is. 

 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven/grill

  Laden…